Parc Fluvial del Túria

Una cicle ruta preciosament abandonada!

Per tots és conegut aquest itinerari ciclista que recorre des de la ciutat de València fins Vilamarxant. Passant per pobles com Quart, Manises o Riba-Roja. Per qui no el conega, paga la pena pedalejar pels seus ponts i meandres. T’animem a què ens acompanyes a la propera eixida.

Ara bé, com a amants i practicants del cicloturisme, no entenem ben bé l’actual estat de conservació del Parc Fluvial. I diguem açò amb coneixement de causa. Doncs el passat més de juny varem anar a gaudir del traçat i ens varem tornar a casa amb la sensació d’haver recorregut un itinerari totalment oblidat i sense cap mena de manteniment. Canyes i branques sense tallar, moltes d’elles a l’altura dels ulls. Senyalitzacions trencades o tan deteriorades que es fan il·legibles. Clots i forats de més de 20cm. Parcs infantils i recreatius “mode selva on”.

Canyes i arbusts enmig del camí.

Parc infantil “mode selva on”.

Tampoc entenem la incongruència de gastar diners en posar cartells informatius de “Peligro camino en mal estado”, en vegada d’arreglar “ese mal estado”.

Parlant amb la gent local ens comenten que el rerefons del problema radica en la propietat o gestió dels terrenys. Ja que el Parc Fluvial de Túria es troba catalogat com a Domini Públic Hídric.

més info :

https://www.iagua.es/blogs/pablo-albaladejo/que-es-dominio-publico-hidraulico

Que en aquest cas el gestiona el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (Partit Popular i centralitzat a Madrid). D’altra banda, tots els terrenys i accessos a les localitats pertanyen a cada municipi (PP, PSOE, Compromís…). I el que ens remarquen els veïns de les distintes poblacions, és que els ajuntaments es neguen a destinar partides pressupostàries per a instal·lacions o manteniment d’àrees que no són de la seua propietat, sinó del Ministeri.

I en aquest bucle on el Govern Central passa olímpicament de tot, i a la vegada els ajuntaments no volen o poden actuar, una de les millors opcions per a anar en bici i que conecta molts municipis valencians, poc a poc es va morint.

Però no tot són notícies negatives. Per fi, i després de unes quantes trombes d’aigua i les respectives reconstruccions, s’ha fet un accés lateral que conecta el Parc de Capçalera amb Quart de Poblet. Doncs anteriorment havíem d’accedir per aquella rampa de ferro fins el mateix nou llit del Túria, travessant zones conflictives com ara la rambla provinent de la zona de Paterna.

Nou accés vora carretera, en vegada d’anar pel nou llit del Túria.

Així doncs ens agradaria fer una crida i toc d’atenció per tal que canvie aquesta deplorable situació i s’aposte de manera clara i contundent per un riu històricament assetjat i explotat fins a límits insostenibles.

Des de Vici de Bici seguirem fent el nostres passejos i rutes diürnes i nocturnes per aquest camí tant nostre i de tots a la vegada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *